Resepi Oreo Cupcakes & Frosting

Me My Resepi

  Bahan- bahan: (18 biji cupcakes) 125 gram tepung gandum naik sendiri 165 gram gula kisar 175 gram mentega 40 gram serbuk koko 3 biji telur 1 sudu teh serbuk baking powder 1 pek oreo Bahan-bahan untuk frosting: 2 pek oreo 100 gram mentega 200 gram gula kisar Cara- cara penyediaan: Panaskan oven pada suhu 180 darjah celcius. Masukkan cawan…

Resepi Kek Coklat Dalam Mug Microwave Oven

My Resepi

  Hai. Selamat datang ke ruangan fasyshane. Kali ni nak kongsi resepi yang baru je semalam buat dan berjaya dengan jayannya. Resepi kek coklat dalam mug guna microwave oven. Sangat mudah dan simple. Sebenarnya fikir asal-asal macam tak munasabah je tapi last-last jadi jugak. Baca resepi dan guna bahan yang asas sahaja. Tak perlu lebih-lebih. Boleh tengok simple video comel…

Resepi Kuih Sardin Gulung (Versi Kelantan)

Me My Resepi

Resepi Kuih Sardin Gulung Bahan-bahan untuk doh: 500 gram tepung gandum 25 gram marjerin 120 ml minyak masak 1/2 sudu teh garam air secukupnya putih telur sebagai pelekat Bahan-bahan untuk inti sardin: 1 tin sardin bersaiz sederhana 2 ulas bawang putih 2 ulas bawang merah 1/2 biji bawang besar 1 sudu cili boh 2 biji cili merah dipotong nipis 2…

Resepi Trifle Cake Mudah

Me My Resepi

Bahan-bahan: 1/2 cake swiss roll atau kek gulung bergantung kepada citarasa anda 2 tin koktel atau buah-buahan pilihan anda 2 tin susu cair 1 peket agar-agar jeli (merah) 1 biji telur 4 sudu besar tepung kastard 2 sudu besar gula Cara-cara penyediaan: Potong kek secara nipis dan susun di dalam bekas pilihan anda. Tekan kek menggunakan sudu untuk lebih padat…

Resepi Onion Rings Rangup Dan Senang

Me My Resepi

Bahan-bahan 1 pinggan (3 orang): 1 biji bawang besar dipotong 1/4 inci 1 1/4 cawan tepung serbaguna 1 sudu kecil serbuk penaik 1 sudu kecil tepung jagung 1 sudu garam secubit lada hitam sedikit kunyit sebagai pewarna Cara memasak: Panaskan minyak terlebih dahulu di dalam kuali. Potong bawang satu besar dalam bentuk bulat. Kemudian ceraikan satu persatu. Di dalam mangkuk…