Cara Delete Other Data Storage Dalam Macbook Air/Pro

Uncategorized

Hai. Salam semua. Dah lama tak buat tutorial. Biasa ada je nak tulis tapi sebab tak ada apa nak buat, jadi tak post banyak dah. Jadi kali ni nak bagi tutorial macam mana nak kosongkan storage ‘other’ dalam macbook Air/Pro. Mesti ramai yang ada masalah bila check data storage banyak dah guna tapi file yang ada sikit sahaja. Untuk video…

The Little Things: 24 Questions About Me

Uncategorized

Hi guys? How are you? So here I come up with new feature that everybody might like to read and know a little things about me. Here 24 questions that you might wanna ask me first: 1. What is your nick name?: Shah/Shane2. What is your favorite drink?: Lemon Mint3. What is your favorite song at the moment?: Sad – Maroon 54. What…

5 Tips Study Last Minute Yang Berkesan

Uncategorized

Hai, Shane di sini. Jadi semester panas dah bermula dan kali ni nak kongsi tips study last minit. Ramai yang tertanya betul ke study last minute ni berjaya dan ada juga yang tak percaya. Sebenarnya terpulang kepada individu masing-masing dan keupayaan anda sama ada study last minute berkesan atau tak. Jadi walaupun jarang-jarang study last minit, tetap ada jugak benda…

Beli Domain Sendiri Untuk Blogspot

Uncategorized

Perkhidmatan Beli Custom Domain kepada Para Blogger Tentu masih ramai blogger baru yang masih belum tahu cara nak beli domain sendiri. Maksudnya pakai domain sendiri iaitu custom domain selain daripada .blogspot. Antara benda penting yang korang perlu tahu ialah url lama anda tetap akan stay seperti biasa cuma akan di direct terus kepada domain baru dan juga search engine anda…

Review Album Passenger – All The Little Lights

Uncategorized

Dah lama tak buat review. Jadi kali ini nak review album pulak. Yes, kalau review kat sini kira worth untuk dengar album ni la. Kenapa Passenger? Sebenarnya pada dahulu kala, Passenger ni tak famous pun. Asalnya adalah band dan lepas tu diorang split dan tinggal sorang vocalist namanya Michael David Rosenberg . Dan dia continue guna nama Passenger dan sekarang ni…